Hvilken farve skal væggene have i 2024

Blushing rose væg maling
Blushing Rose
Mørk og dyb grøn
Sycamore Grove - Petroleums Grøn

De varmere toner er tilbage i hjemmene i 2024.

De store farve ambassadører, som feks. Pantone samt maling producenterne bevæger alle sig væk fra de mere grå og blå nuancer og hen mod de varme mere jordnære farver helt fra gul til rød.

Vi har fundet disse skønne farver som vi selv glæder os til at få op på væggene.

Blushing Rose er så flot og emmer ro og eksklusivitet.

Sycamore Grove – Petroleums grøn der leder tankerne hen på det lidt mere rå look der giver en super flot kontrast til det nordiske møbel look.

Indi Pink – Støvet meget fin rosa farve der kan bruges som en flot basis farve der oser af luksus.

Indi Pink Jotun
Indi Pink

Fem fantastisk flotte farver

Hvilken farve maling skal du vælge?

Hvis du drømmer om et rum der emmer af eksklusivitet, varme og dybde er den supermatte maling fra Jotun Lady serien det helt rette valg. Maling i flotte moderne farver med tidløse farvekombinationer giver inspiration til dit næste gør det selv projekt.

Natural Blue er en super flot maling der passer virkelig godt til de grå og sandfarvede nuancer vi har set meget i 2022 og helt sikkert får mere af i 2023.

Daydream farven har en finish der giver dig en helt unik, smuk farveoplevelse og fantastisk dybde og ro – super flot til hele rummet men kan også bruges til en væg i kombination med lysere vægge og lofter.

Soft Comfort er den perfekte blanding mellem de grå og de brune toner der bliver til  en lækker og leverer et rum der byder på afslapning og ro.

Natural Green emmer af stil, hygge og elegance. Det er den perfekte baggrund til dit nye “Stilleben” setup og så er farven oplagt til en stue med stuk eller  paneler. Så mange fantastiske muligheder.

Exhale er den sidste farve i vores lille kavalkade – men bestemt ikke den mindst imponerende. Utrolig lækker og sofistikeret og vil klæde til et hjem med design klassikere og genbrugsfund.

Hvilken slags maling skal jeg så vælge?

Glans eller ej?

Ikke alt maling er ens – hvis du skal male andet end vægge er det en god ide at vælge maling med lidt højere glans end til den maling til dine vægge.  Du kan tænke på den tommelfingerregel at jo højere glans en maling har, jo højere slidstyrke har den. Den højere glans giver dig også mulighed for at tørre disse overflader af for snavs.

Er der forskel på kvaliteten?

Selvom du maler selv kan det godt være en dyr ”fornøjelse” – men husk at køber du maling af god kvalitet vil du opleve at det rækker længere og dækker bedre – der er flere pigmenter (farvestoffer) i maling af bedre kvalitet så det er en god investering at købe en god kvalitet – specielt når man tænker på at det gerne skulle holde i mange år og din tid er kostbar.

Hvor meget maling skal jeg bruge?

Hvor langt rækker væg og loft maling?

Når du maler vægge og lofter bruger du omkring 1 liter maling til 6-10 m2  per lag af maling du bruger. Det svarer til omkring 0,125 liter maling pr. m

Der er selvfølgelig forskel på maling så check inden du køber så du har nok.

Hvor meget maling skal jeg bruge på træ?

En nem huskeregel er at man bruger cirka lige meget maling på vægge og træ og også metal.

God arbejdslyst.

Tips og Tricks inden du går i gang med at male

Før du Maler

Det er en fornøjelse at bruge LADY Pure maling fra Jotun og når først den er påført er den robust og har virkelig høj slidstyrke.

Ting at huske før du maler: 
Overfladen du skal make skal være ren, fast og tør.

Hvis du er usikker på om din væg er for snavset kan den med fordel afvaskes med Jotun Specialvask.

Se hvordan du nemt laver en skarp kant

Lav en lækker og flot skarp kant med maler tape på den helt rigtige måde så dit gør det selv projekt kommer til at fremstå ultra professionelt.

Se videoen her under fra Handyman.dk

Imens du Maler

Husk at røre godt rundt i malingen inden du bruger den så den flotte nuance er helt ens.

Og husk at det skal være mere end 10 grader i rummet inden du går igang.

Malingen påføres ufortyndet med rulle, pensel, eller sprøjte – husk at afdække godt før du begynder. Mere om det her.

 Du kan købe materialer til afdækning samt penslers, ruller, penselrens og en masse andre nødvendigheder lige her.

Maling med Sprøjtepistol - se hvor nemt!

Det giver et virkelig flot og ens resultat at bruge en sprøjtepistol til at male med. Og selvom det kan virke uoverskueligt så er det meget nemmere at gå til end du lige tror.

Se med her fra youtube.

Efter du har malet

Hvor lang tid skal det tørre?
Det er fabelagtig lækker maling – specielt for os meget utålmådige sjæle – og allerede efter kun 2 timer kan man male 2. gang. 
Men som meget andet maling skal der gerne gå cirka 4 uger inden malingen er helt gennemhærdet.

Malere midt i maler rod

Hvis du vil have en til at male for dig?

Hvis du ikke har tid eller mulighed for at male selv men alligevel vil have et nyt flot look så kan du indhente tilbud fra en maler her.

Hvordan kommer jeg i mål?

Her får du nogle praktiske tips til hvordan du kan komme godt i mål med at male – med det rette udstyr, den rigtige forberedelse og den rette maling er du nået langt allerede. Vi kigger på hvordan du bedst kan male vægge, lofter, døre og møbler.

Hvor skal jeg starte?

Når du skal i gang med et helt rum er det bedst at følge en rækkefølge – og de fleste professionelle malere begynder med at male lofter, så vægge, så karme, vinduer og døre og til sidst gulv. Det er nok ret naturligt men lige en god reminder så loftsmalingen ikke ender på de flotte nymalede gulve eller døre.

Få inspiration til farver her: https://boligdesigntrends.dk

Hvilket udstyr er bedst?

Pensler eller ruller?

Kvalitet er også vigtig når du vælger dit udstyr – vælg pensler og ruller i god kvalitet så der ikke kommer hår eller fnug fra dit udstyr på væggen eller karmen. Vælg et par forskellige størrelser så du har til døre og karme samt vægge og store flader som lofter. Og så er det helt op til dit temperament om du bedst kan lide at bruge pensel eller rulle. Husk dog at rense penslerne godt så de holder til næste gang Du kan finde en guide her.

Hvordan renser jeg mine pensler?

  1. Når du er i gang med at male og vil tage en længere pause – eller vente til næste dag så behøver du ikke rense dem efter hver dag. Pak hovederne eller rullerne ind i husholdningsfilm eller en plasticpose. Tape det godt til ved håndtaget og så kan du tage en velfortjent pause i et par dage.
  2. Er du allerede færdig så skal du rense dit udstyr godt. Start med at skrabe så meget maling af som muligt.
  3. Hvis du har brug vandbaseret maling kan du lade dit udstyr ligge i vand i et par timer og skyller dem godt igennem hvorefter du kan ”skrabe” det meste vand ud og tørre dem med en ren klud – så er de klar til næste dejlige gør det selv projekt.
  4. Har du brugt olie baseret maling kan du med fordel hælde lidt penselrens i en lille bøtte og bruge siden af bøtten til at få væsken arbejdet godt ind i penslen. Lad det ligge i blød nogle timer og tør den med en ren klud og opbevar den et tørt sted til du skal bruge den igen.
  5. Hvis du har brugt penselrens – må du IKKE hælde det ud i vasken. Sæt i stedet for låg på bøtten med penselrens og vent et døgn – det giver malingen mulighed for at synke til bunds og du kan hælde penselrensen tilbage i flasken. Malingen kan du tage med på Genbrugs stationen når du alligevel kører forbi der.